دبیر ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویتساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: شتابدهندهها مجموعههایی هستند که فرآیند ایجاد یک کسبوکار نوپا و یک استارتآپ را تسریع و به آن شتاب میبخشند.
محمدحسین سجادی نیری،اظهار کرد: یکی از رویکردهای معاونت علمی در سه سال گذشته توسعه و حمایت شتابدهندهها بوده است که رویکردی نوین در استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در تولید کسبو کار محسوب میشود.
وی افزود: مجموعهی امروز، شتابدهندهای است که در حوزه صنایع فرهنگی مشغول به فعالیت است و کسبوکارهای مرتبط را در مرحله پیشرو، پذیرش و به توسعه و رشد آنها میکند، بعد از آن هم در صورت نیاز مجموعهها میتوانند در مرکز رشد و پارک علم و فناوری خراسان مستقر شوند.
سجادی نیری خاطرنشان کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال حاضر دو برنامه محوری دارد که شرکتها را مورد حمایت قرار میدهد، یکی از آنها « برنامه حمایت از شرکتهای دانشبنیان » است که در سالهای گذشته نیز در رابطه با آن صحبت شده است و حدود 4000 شرکت دانشبنیان شناسایی شدهاند و مورد حمایت قرار میگیرند، برنامهی دیگری که از سال گذشته شروع شد تحت عنوان « برنامه توسعه زیستبوم شرکتهای خلاق» است که عملا مخاطب این برنامه شرکتهای استارتآپی، شرکتهای فعال حوزه صنایع فرهنگی و شرکتهای فعال در حوزهی گیاهان دارویی و طب سنتی هستند،. مجموعه حمایتهایی هم برای این کسبوکارها در نظر گرفته شده است.
وی اظهار کرد: بسیاری از شرکتهایی که در این عرصه مشغول فعالیت هستند به دلیل شکل حمایت از شرکتهای دانش بنیان نمیتوانند شرکت دانشبنیان باشند. بسیاری از شرکتها به معاونت علمی مراجعه کردهاند، اما چون شرایط آن شرکتها شرایط خاصی است به عنوان دانشبنیان احراز صلاحیت نمیشوند، اما با « برنامه توسعه زیستبوم شرکتهای خلاق» تمامی حمایتهایی که معاونت علمی از شرکتهای دانشبنیان انجام میدهد به شرکتهای خلاق نیز تعلق میگیرد. هر شرکتی که در حوزه صنایع فرهنگی فعالیت میکند طی فرآیند سادهتری نسبت به شرکت دانشبنیان احراز صلاحیت میشود و مورد حمایت این قانون قرار میگیرد.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویتساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: به جز این دو برنامه، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از ایجاد مراکز نوآوری و شتابدهندهها حمایت میکند که تمام این برنامهها در سایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منعکس شده است.
نیری بیان کرد: اصولا در دنیا استارتآپها جلوتر از فرآیندهای قانونگذاری و دولت هستند ودر تمامی دنیا هم مشاهده میشود که استارتآپها در مواجهه با دولت و قانون دچار مشکل هستند، زیرا اساسا استارتآپها نوآور و خلاق هستند و استارتآپها همیشه از دولت جلوتر هستند و نکته دیگر آن است که اگر در مواردی فرآیندهای قانونی وجود نداشته باشد استارتآپ دستش برای توسعه خود بازتر است. در بسیاری از موارد وجود قوانین موجب دست و پا بسته شدن استارتآپ میشود و استارتآپ آنگونه که باید نمیتواند فعالیت کند. در برخی موارد، قوانینی باید در تناسب و تطبیق با کسب و کار استارتآپی تدوین شود.
وی عنوان کرد: از چندین سال گذشته دغدغه دکتر ستاری این بود که خراسان رضوی جدا از حوزههای دیگری که به عنوان فناوری مطرح است مانند حوزه آب،انرژی، کشاورزی و … در بحث صنایع فرهنگی، سوغات و موضوعاتی که مرتبط با مسائل فرهنگی است، فعال شوند. در چند سال گذشته مرکز رشد فناوری فرهنگی و زیارت شکل گرفت و پیشرفت خوبی هم داشته است. ایجاد چنین شتابدهندهای هم کمک میکند تا کسبوکار بیشتری در این حوزهها حضور پیدا کنند.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویتساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اضافه کرد: به نظر من یکی از قطبهای حوزه فرهنگی کشور، مشهد است. به دلیل ظرفیت فرهنگی و بازار مناسبی که مشهد داراست و تا امروز آنگونه که باید به این ظرفیتها توجه نشده است، امید است که در سالهای آتی عمدهی سوغاتی که در مشهد توسط زائران خریداری میشود اقلام ایرانی و تولید مشهد باشند نه جنسهای چینی. طی آماری که به دست ما رسیده است حدود 500 ملیارد تومان سالانه ظرفیت این بازار بوده که عمده آن نیز محصولات غیر ایرانی بوده است، امیدواریم با وجود چنین استارتآپهایی این محصولها تماما ایرانی شوند.
یک دیدگاه بنویسید